Dinosaur-genser

 

Yngstemann i huset trengte nytt ullsett til barnehagebruk i vinter, og skulle få velge motiv selv. Det måtte bli DINOSAUR! Jeg hadde et gammelt Dale-mønster liggende, men det hadde litt for mange palmer og sterke farger, så vi endret litt på det. Garnet som er brukt er Nepal fra Drops/Garnstudio. Et mykt og godt ullgarn i 65% ull og 35% alpakka. Bolen på genseren måtte strikkes i to deler, fram- og bakdel, for å få til mønsteret. Da må man være nøye med å tvinne trådene ved fargeskiftene, og når man "drar med" ekstra tråd over deler av mønsteret. På det meste hadde jeg fem farger å holde styr på, men det var heldigvis over et kort stykke (øyet).

Har prøvd og ta en del bilder underveis slik at de som evt vil se hvordan tvinninger ovs, blir på baksiden. I tillegg bruker jeg en "skjult" øke-metode under ermene, for å få en mest mulig glidende økning. Denne metoden leste jeg om i en av Elsebeth Lavolds bøker om vikingestrikk. Dere kan lese/se teknikken her: http://www.ingenkonst.se/_extras/Lifted%20incs.pdf  (NB: på engelsk).

Så var det bildene!

Diagrammet må følges nøye!

 

På baksiden må man passe på trådene, og tvinningene  ved fargeskiftene må bli passe stramme og jevne. Likedan må føringen av den ekstra tråden, og tvinningene av denne, være jevne. Viktig at tvinningene ikke skjer på samme sted, for da blir det ikke pent på framsiden.

Bak- og framdel ferdige, og det er på tide å feste tråder. Det ble en liten haug med trådender da jeg var ferdig med dette!Et par nærbilder av ermet, og hvordan økningene blir. Øker etter første maske på omgangen, og før den siste masken på omgangen. Her er det økt hver 5. omgang.
Ferdig montert! En skikkelig tøff dinosaur!


Og her en fornøyd gutt på tur i barnehagen med ny-genseren!


Én kommentar

myruin

27.09.2012 kl.18:54

Wow, den var tøff. Den dagen jeg drister meg ut på mønsterstrikk må jeg prøve meg på noe lignende til min 3 åring.. men når det blir...

Skriv en ny kommentar

hits