Pirat

Etter å ha strikket masse dukkeklær, var det på tide å strikke noe mer maskulint. Litjgutten må jo også få noe hjemmestrikket. For en del år siden kjøpte jeg fast en del engelske strikkemagasin, og i ett av de kom jeg over en oppskrift på en pirat. En god blanding av Long John Silver, Langemann og Jack Sparrow! Da var det bare å ta et dypdykk i garnlageret, og komme igang.

Mønster: Fra "Simply knitting" juli 2007.

Garn: Opprinnelig står det garn med strikkefasthet 27 m på pnr 2,5-3. Jeg ville ha piraten litt større, og hadde ikke så mye garn med den strikkefastheten, så jeg gikk opp til pinnenr 3,5-4, og dermed strikkefasthet 22-24 masker. Det ble da en salig blanding av Falk, Smart, Østlandsgarn, Elann og Alpakka sokkegarn. Eneste jeg måtte kjøpe inn ekstra, var Funny til hår og skjegg.

Annet: fyllmasse fra ei gammel hodepute. Jeg vasker nemlig opp hodeputer som er blitt "vonde" å ligge på, og så bruker jeg innmaten til diverse som skal fylles. I tillegg brukte jeg en spisepinne (typen som følger med ferdigpakker med sushi) til å stive av nakken.

Tidsbruk: det tok ikke mange fristundene å strikke alle delene. Det var mange deler, og delvis var de små, men det gikk kjapt. På selve kroppen var det en trykkfeil i mønsteret, så jeg måtte regne om noe, men kom i mål. Kroppen, beina, armene og frakken er fasongstrikket, så jeg måtte være nøyaktig. Monteringen derimot var ikke like fort gjort! Beskrivelse på engelsk gjorde det ikke lettere, men jeg kom i mål!!!

Størrelse: ferdig lengde ble ca 75 cm!

Her er mønster og garn gjort klart:

Alle delene klare til å få festet tråder...

Detaljer fra en av hendene med et kaos som skal bli fingre.

Ser litt skakke ut før de fylles og justeres.

Alle delene har fått festet de fleste trådene (lar noe være igjen til montering), og alt er dampet.

Da begynner kroppen å ta form.

Klærne har kommet på. De ti knappene var kjedelige både å strikke, og å sy på!

Endelig ferdig! Ikke så ulik originalen.

Min egen liten vri: hestehalen er ikke med i oppskriften, men den syntes jeg passet.

Og mottakeren ble veldig fornøyd!!!


Kjempeglad! Men Dipsey må fortsatt være med ;-)Én kommentar

Unni Hofsø

22.06.2013 kl.11:18

Kan du fortelle meg hvor jeg kan få tak i det bladet der oppskriften på piraten stod, eller vil du dele mønsteret med meg? Den var utrolig tøff.

Skriv en ny kommentar

hits