Lykke i ly av en rød trekløver

Oransje.  Brunt. Hvitt. En stor rød kløver. Sykehus 1980-tallet.

Gult. Brunt. Hvitt. En stor rød kløver. Sykehus 1990-tallet.

Fersken. Brunt. Blått. En stor rød kløver. Kurbad 2000-tallet.

På 80-tallet ei lita jente, så tenåring, som under en stor rød kløver ikke var dårligst i klassen. Som kjente på mestring. Som var bra nok!

På 90-tallet en ung dame, som under en stor rød kløver fikk behandling og krefter til å klare studier og jobb. Som kjente på mestring. Som var bra nok!

På 2000-tallet en voksen, gift dame og småbarnsmor, som under en stor rød kløver kan finne seg selv, og samle styrke til hverdagen. Som kjenner på mestring. Som er bra nok.

Uansett tidsepoke, har en rød trekløver betydd senkede skuldre, gode møter med seg selv og de rundt, påfyll av krefter, en styrket hverdag, følelse av mestring, heiet fram av ansatte og medpasienter. En rød trekløver har betydd at man har kunnet glemme vonde tanker, smerter og følelsen av små og store nedturer i hverdagen. En rød trekløver har betydd omsorg, vennskap, latter, glede og tilstedeværelse.

Jeg vil være med på å la nye små jenter, unge damer og voksne damer, få en følelse av mestring. La de vite de er bra nok. Derfor er jeg fortsatt opptatt av den røde trekløveren. Den røde trekløveren har gitt meg pusterom der jeg har fått bygget meg opp når jeg har vært langt nede og følt meg langt fra bra nok. Hverken for meg selv, eller de rundt meg.

Fortsatt finner jeg lykke i en rød trekløver, og ikke bare når den representerer en institusjon. Den gir lykke helt fra minnene om litt eldre damene i vinrøde forklekjoler som på 80-tallet i korridorene kom trillende med ukeblader, sjokolade, bøker til låns osv, og til 2000-tallets yngre damer som stiller uten sminke for å vise det samme budskapet: vi er her for deg - og du er bra nok.

Den røde trekløveren = logoen til Saniteten 

 

Bra nok = kampanjen til Sanitetslagene i Steinkjer. Se bl.a Facebook og Instagram


Oransje. Brunt. Hvitt. En stor rød kløver var på veggen ved inngangen.

Revmatismesykehuset i Oslo på 80-tallet. Bilde fra oslobilder.no


Gult. Brunt. Hvitt. Kløver og stålrose på veggen på Revmatismesykehuset i Haugesund.

Fersken. Brunt. Blått. En stor rød kløver ved inngangen. Meråker kurbad.


 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits